27 december 2020

Bijzondere boodschap vanuit de ruimte

Peter en Rita Kanger zijn verrast met een wel heel bijzondere nieuwjaarsgroet. Vanuit het internationale ruimtestation ISS  stuurde de Russische kosmonaut Sergey Kud-Sverchkov zijn beste wensen voor het aanstaande nieuwe jaar naar het Zandvoortse echtpaar.

De familie Kanger heeft veel contacten met ruimtevaarders. Hun handtekeningen verzamelen is de grote hobby van Peter. In de afgelopen vijf jaar hebben zij veel contacten opgedaan en al meer dan 250 ruimtevaarders persoonlijk ontmoet. Dankzij één van deze contacten is deze speciale wens tot stand gekomen.

Kud-Sverchkov is één van de huidige drie bemanningsleden die met de Soyuz MS-17 missie naar het ISS is gevlogen. Zijn lancering heeft op 14 oktober 2020 plaatsgevonden en als alles goed gaat dan komt hij op 17 april 2021 weer terug op aarde. “Het formulier dat hij op de foto in zijn handen heeft neemt hij voor ons mee terug naar de aarde en dan hopen wij hem in het najaar te ontmoeten tijdens het jaarlijkse ruimtevaartcongres dat dit jaar in Budapest zal worden gehouden”, vertelt Peter trots.

Het ISS vliegt met een snelheid van circa 28.000 kilometer rondjes om de aarde op een hoogte van 400 kilometer. De foto is genomen in de ‘cupola’, de plek van waaruit de bemanningsleden van het ISS foto’s van de aarde en de ruimte maken.

“Bijzonder is ook het feit dat zelfs de naam van ons ‘dorpje’ vermeld staat op het formulier met de beste wensen vanuit het ISS. Een stukje promotie dus voor Zandvoort”, sluit ruimtevaartliefhebber Peter Kanger af.

Deel dit: