6 juli 2022

Bijzonder geslaagd debuut van Wereldse Smaken

De eerste editie van het nieuwe festival Wereldse Smaken is het afgelopen weekend zeer succesvol en vlekkeloos verlopen. Het driedaagse evenement met lekker en gezellig internationaal eten, drinken, livemuziek en vermaak op het Gasthuisplein heeft zich overtuigend bewezen als originele aanwinst voor de Zandvoortse evenementenkalender.

De formule en de informele setting veranderde het Gasthuisplein in een vrolijke culinair culturele kermis. Met bijna twintig verschillende foodtrucks, gespecialiseerde barretjes, kraampjes en het livepodium, werden alle denkbare smaken op hun wenken bediend. Elke dag was het er gezellig druk en de bezoekers, waaronder toeristen uit binnen- en buitenland leken unaniem enthousiast.

Er werden specialiteiten geserveerd uit (in willekeurige volgorde) Thailand, Japan, Libanon, Vietnam, Spanje, Italië, Duitsland, Nederland, Jamaica, Mexico, Suriname en ook het aanbod aan vloeibare versnaperingen was evenals de livemuziek gevarieerd en internationaal.

Wereldse Smaken werd georganiseerd door de bevriende dorpsgenoten Edwin Sibbel, Bas Lammers en John Zwiers. Vooraf had het drietal al aangegeven dat het hun ambitie is om met het evenement een nieuwe traditie neer te zetten en het in de toekomst verder uit te bouwen. De ruimte op het Gasthuisplein is beperkt, dus uitbreiding richting Swaluëstraat en Kleine Krocht ligt voor de hand. Edwin Sibbel: “Het is echt te vroeg om daar nu al iets definitiefs over te zeggen. We gaan eerst samen met de gemeente en andere betrokkenen het afgelopen weekend rustig evalueren, maar het moge duidelijk zijn dat we na het succes van deze eerste editie al kijken naar het volgende jaar en dus door willen pakken.”

Piet Bom

Deel dit: