1 september 2020

Bewoners Bentveld ontwerpen eigen kruidenveld

De initiatiefnemers van Het Kruidenveld Bentveld beginnen zaterdag 5 september met de voorbereidingen van de aanleg van de buurttuin. Het idee is dat er verse kruiden en eetbare bloemen voor de hele buurt worden verbouwd, verzorgd met en door de bewoners.

De gemeente Zandvoort heeft het plan omarmd. Reden voor het enthousiasme en een startsubsidie van de gemeente is dat het plan mensen bij elkaar brengt en de natuur extra ruimte geeft. Naast de initiatiefnemers denkt en helpt er al een grote groep vrijwilligers uit de buurt mee om de tuin te realiseren.

Het ontwerp is al helemaal klaar. De tuin is zo ingericht dat jong en oud een steentje bij kan dragen. Het Kruidenveld Bentveld is met een breed schelpenpad ook toegankelijk voor kinderwagens en rollators, krijgt een bankje om de kastanjeboom voor een gesprek of om even uit te rusten tijdens het werk. Verhoogde kruidenbakken maken dat mensen die niet meer eenvoudig door de knieën zakken, ook mee kunnen werken en kruiden kunnen knippen. Een poortje aan de speeltuinkant geeft straks toegang tot de tuin die wordt afgeschermd met een mooi schapenhek en een heg. Een waterpomp maakt het gemakkelijker de kruiden te verzorgen.

Het Kruidenveld Bentveld wordt gerealiseerd op de Bramenlaan, achter het bestaande speelveldje, ter hoogte van de Parnassialaan onder het motto ‘Groen verbindt’. Zaterdag 5 september is de officiële aftrap. Dan begint om 12.00 uur een graafmachine met het omspitten van de grond. Op de website www.kruidenveldbentveld.nl staat meer informatie over het initiatief.

Het ontwerp:

Deel dit: