6 oktober 2021

Beweegtest om langer vitaal te kunnen blijven

Een groot deel van de zelfstandig wonende ouderen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Heel begrijpelijk, maar dan is langer vitaal blijven van groot belang. Team Sportservice Zandvoort helpt daarbij met ‘Beweeginzicht’, een gratis test voor ouderen. De deelnemers krijgen direct inzicht in hun eigen vitaliteit en een beweegadvies op maat.  

De test is gericht op algemene dagelijkse verrichtingen, zoals tillen met boodschappen, traplopen, voorwerpen pakken, zitten en staan. Allemaal bewegingen die erg belangrijk zijn in het behouden van zelfstandigheid. De test is ingericht voor de inactievere ouderen. Het doel is om hen op weg te helpen met sporten en bewegen, om zo hun zelfstandigheid te bevorderen. Team Sportservice biedt na de test een individueel inzicht in de vaardigheden en er worden heldere adviezen gegeven om dit te kunnen verbeteren of behouden.  

Deelname 

De Beweeginzicht test wordt op zondag 31 oktober georganiseerd in de Korver sporthal. De test duurt ongeveer 1,5 uur en deelname is gratis. Aanmelden kan via www.noordhollandactief.nl of door te bellen met Team Sportservice Zandvoort: 023-3040700.

Deel dit: