21 maart 2020

Bestuurder onder invloed; inzittenden probeerden aanhouding te voorkomen

Een automobilist is vrijdagavond aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een bijrijder die de aanhouding probeerde te voorkomen, raakte lichtgewond aan het hoofd.

Rond 21.00 uur stopten agenten een auto langs de Zeeweg (N200) ter hoogte van restaurant de Bokkedoorns. De bestuurder moest een blaastest ondergaan en is vervolgens aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Omdat zijn drie mede-inzittenden het daarmee niet eens waren, ontstond er een schermutseling. Het drietal probeerde de aanhouding van de bestuurder te voorkomen. Meerdere collega’s kwamen ter plaatse om te assisteren. Bij deze belemmering is een van hen met zijn hoofd op de grond terecht gekomen, waardoor hij licht hoofdletsel opliep.

De jongen is door ambulancepersoneel behandeld maar voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht om nader letsel uit te sluiten. De aangehouden bestuurder is overgebracht naar het politiebureau, alwaar wordt onderzocht of hij en hoeveel hij de wettelijke grens heeft overschreden.

Deel dit: