27 oktober 2020

Beschilderde bankjes maken straatbeeld kleurrijker

Vooral nu de dagen donkerder worden kwam een inwoonster met het initiatief om het houten gemeentebankje in haar straat op te vrolijken. Haar voorstel werd door kunstenaar Hilly Jansen omarmd en na akkoord van het college kunnen ook andere bankjes worden opgefleurd.

De bedoeling van dit geweldige initiatief is als volgt. Vindt u ook dat bij u in de straat of in de wijk het witte bankje een vrolijke en kunstzinnige metamorfose kan krijgen? En vindt u het leuk om het bankje eventueel samen met buren, een vriendengroepje of clubje te gaan beschilderen? Dat kan! Meld u zich dan aan bij Hilly Jansen, want zij zal het project gaan coördineren.

Na aanmelding wordt u uitgenodigd om in de Remise, met inachtneming van de coronamaatregelen, onder begeleiding van kunstenaar Marianne Rebel uw ontwerp op de planken van de bank aan te brengen. Na het verven en lakken van de planken worden de banken door de gemeente in elkaar gezet om vervolgens op de door u aangegeven plek te plaatsen.

Het enige wat u nu nog moet doen is u bij h.jansen@zandvoort.nl aanmelden. Het zal bijdragen aan meer kleur in uw straat en daarmee ook aan een gezelliger Zandvoort.

Deel dit: