1 september 2021

Bereikbaarheid Zandvoort tijdens Formule 1 weekend

Het wordt druk in Zandvoort tijdens het weekend van de Formule 1. De weersvoorspellingen zijn goed, dus dorpsgenoten worden geadviseerd om, mits mogelijk, alles zoveel mogelijk lopend of op de fiets te doen.

Reist u toch liever met de auto, reis dan zo veel mogelijk voor 07.00 uur, tussen 12.00 en 16.00 uur of na 20.00 uur. Parkeren in Zandvoort als u in het bezit bent van een parkeervergunning is overal mogelijk. Als u op eigen terrein parkeert, dan kunt u elders in Zandvoort maximaal 1,5 uur op straat parkeren met de blauwe parkeerschijf en doorlaatbewijs. Maar maak hier alleen gebruik van als het echt niet anders kan.

Door de verhoogde frequentie van treinen naar Zandvoort zijn alle spoorwegoverwegen tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort afgesloten, ook ’s nachts. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de wijk Zandvoort Noord. De route om deze wijk in en uit te rijden loopt via de N201, Boulevard Barnaart, de rotonde van de Burg. van Alphenstraat naar de Van Lennepweg.

Openbaar vervoer

Tussen Amsterdam, Haarlem en Zandvoort rijden 12 treinen per uur.  Ook blijft buslijn 80 via de evenementenroute rijden naar het Watertorenplein. Woont u in Zandvoort Noord en bent u van openbaar vervoer afhankelijk, dan kunt u op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur van de belbus van Connexxion gebruikmaken. U dient uw rit minimaal 30 minuten van tevoren aan te melden via het telefoonnummer 038-3394606. RegioRijder heeft besloten om toch te rijden in het Formule 1 weekend.

Bezoekers

Verwacht u visite? Vraag aan hen of zij op de fiets of met het openbaar vervoer kunnen komen. Betaald parkeren is van donderdag tot en met zondag niet mogelijk! Komen bezoekers met de auto, dan moeten zij én een doorlaatbewijs hebben en op eigen terrein kunnen parkeren.

Mobiliteitskalender

•             Maandag 30 augustus:  de eerste parkeerplaatsen langs de Boulevard Barnaart zijn afgesloten en DGP maakt gebruik van P de Zuid.  

Abonnementhouders voor de parkeerzones langs Boulevard Barnaart mogen in heel Zandvoort parkeren. Dit betekent dat het op andere plekken in het dorp ook drukker kan worden met parkeerders.

•             Woensdag 1 september 12.00 uur: ingang tijdelijke parkeervergunningzone. Vergunninghouders en abonnementhouders P de Zuid kunnen in heel Zandvoort parkeren.

•             Woensdag 1 september 20.00 uur: Boulevard Barnaart wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer, Zandvoort is alleen via de Zandvoortselaan (N201) bereikbaar.

•             Woensdag 1 september 23.00 uur: Parkeerverbod P de Zuid gaat in.

•             Donderdag 2 september 00.01 uur: Zandvoort is alleen bereikbaar met doorlaatbewijs ring 2 (sticker).

•             Donderdag 2 september 00.01 uur: betaald parkeren niet meer mogelijk

•             Vrijdag 3 september 00.01 uur: Bentveld (en overige gebieden ring 3) alleen bereikbaar met doorlaatbewijs ring 3 (spiegelhanger).

•             Maandag 6 september 06.00 uur: Zandvoort weer zonder doorlaatbewijs bereikbaar

•             Maandag 6 september 12.00 uur: Einde tijdelijke parkeervergunningszone. Uw auto moet weer geparkeerd staan op een plek waar uw parkeervergunning geldig is.

EHBO- en Huisartsenpost bereikbaar

Komend weekend is de EHBO/huisartsenpost in De Rotonde bij het Badhuisplein extra geopend. Niet alleen voor bezoekers maar ook inwoners kunnen hier terecht, ook tijdens de drukke Formule 1-dagen. De post (adres: Strandweg 5a) is geopend van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september van 12.00 tot 22.00 uur. Telefoonnummer: 023-5714445. Daarnaast zijn er ook twee tijdelijke EHBO-posten ingericht. Een bij het NS Station en een op de Kop van de Zeeweg. Tevens zijn er ook drie mobiele locaties. Deze posten zijn vrijdag tot en met zondag van 07.00 tot 23.00 uur geopend.

Deel dit: