10 augustus 2022

Beach Cleanups in Zandvoort

In Zandvoort worden door verschillende instanties beach cleanups georganiseerd om het strand op te ruimen. Spaarnelanden ondersteunt niet-commerciële cleanups en faciliteert door het uitlenen van afvalzakken, -prikkers en -grijpers, en eventueel een afvalcontainer.

Op dit moment vindt de Boskalis Beach Cleanup Tour 2022 plaats. De laatste etappe is in Zandvoort op maandag 15 augustus. Je kan meedoen aan (een van de) twee routes, inschrijven kan via beachcleanuptour.nl.

Plastic Soup Walk

Vanaf deze zomer kunnen inwoners en bezoekers langs het strand de Plastic Soup Walk van Juttersgeluk lopen. Dit is een wandeling waarbij je van alles leert over plasticsoep en wat je daaraan kunt doen. Er zijn vier routes, die starten bij de receptie van de Roompot vakantieparken en Camping De Lakens. Hier kun je een Beach Cleanup Set te leen krijgen met een jut-emmer, een prikstok, een leuke Afvalbingokaart en handschoenen. Kijk op www.juttersgeluk.nl.

Schoonwandelen

Schoonwandelen is samen actief bezig zijn en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving met minder zwerfafval. Meer informatie vind je op facebook.com/SchoonwandelenZandvoort.


Organiseer je eigen actie

Wil je zelf graag een actie organiseren om het strand op te ruimen? Spaarnelanden geeft graag ondersteuning? Neem gerust contact op via info@spaarnelanden.nl.

Deel dit: