4 juli 2021

Auto over de kop op Zeeweg, bestuurder aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag is rond 03.15 uur op de Zeeweg een auto over de kop geslagen. De inzittenden namen in eerste instantie de benen, maar de bestuurder is kort daarna alsnog aangehouden.

De auto met vier inzittenden reed richting Haarlem, toen het net na de afslag van restaurant de Bokkedoorns misging. De auto is door de middenberm geschoten, over de kop geslagen en in tegengestelde richting tegen een paal terecht gekomen. De vier inzittenden zijn na het ongeluk weggerend richting Haarlem. Niet veel later trof de politie ze aan op het fietspad, nabij het ecoduct. 

Een ambulance is naderhand ter plaatse gekomen om de betrokkenen te controleren, maar geen van hen hoefde naar het ziekenhuis. De bestuurder is aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Zandvoort voor nader onderzoek. De andere inzittenden konden hun weg lopend vervolgen.

Omdat de oorzaak van het ongeval in eerste instantie onbekend is, is de Dienst Verkeers Ongevallen Analyse ter plaatse gekomen. De Zeeweg was tot ongeveer 07.00 uur afgesloten voor onderzoek en reiniging.

Deel dit: