21 juli 2022

APV-regels blijken soms een rekbaar begrip

De redactie van deze krant kreeg afgelopen week een bericht binnen van bezorgde bewoners van de strandhuisjes rondom de strandtent Bernie’s Beachclub. Aanleiding was het artikel van vorige week over een mogelijk verkeerde procedure voor een evenementenvergunning.

Zij hadden op 9 juli rond het middaguur bij Handhaving melding gemaakt van de opbouw van een podium dat veel groter werd dan volgens de APV-regels toegestaan. “Het was ons een doorn in het oog, want dit gebeurt vaker. Bovendien is er drie keer per week daar feest en zitten we midden in de herrie. Niet alleen van de muziek. De opbouw van het podium begint al ’s middags, met een hoop lawaai, en in de loop van de nacht wordt het weer afgebroken, met ook weer een hoop lawaai. En dat bij elk feest weer opnieuw”, aldus de bewoners.

“Deze keer hadden we dus melding gemaakt van de opbouw van een te groot podium. Handhaving is erbij gekomen en heeft ook geconstateerd dat het te groot was, maar toen is er telefonisch contact geweest met de burgemeester en die heeft gezegd dat het toch door mocht gaan.” Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dit verhaal in grote lijnen: “Op dat moment wordt er in overleg tussen het AOV-piket (Ambtenaar Openbare orde en Veiligheid) en de burgemeester een zorgvuldige afweging gemaakt en werd er in dit geval besloten de podiumopbouw toch door te laten gaan.”

De bewoners hebben het vermoeden dat het feit dat deze strandtent eigendom is van Prins Bernhard een rol heeft gespeeld. Dat wordt door de woordvoerder echter ten stelligste ontkend: “Dezelfde afweging had bij elke willekeurige strandtent genomen kunnen worden.” Welke afweging er precies gemaakt is bij het afwijken van de APV-regels, kon de woordvoerder ons echter niet zeggen. Ondertussen is er wellicht hoop op betere tijden voor de bewoners van de strandhuisjes, want de burgemeester komt zelf binnenkort bij hen op bezoek om de situatie te bespreken.

Pierre Winkler

Deel dit: