5 juni 2021

Angstig avontuur op veertiende verdieping liep goed af

Marcel Tak wist niet wat hem overkwam toen er donderdagavond op zijn balkon op de veertiende verdieping van het Palace-gebouw ineens een jonge slechtvalk tegen hem aan vloog… Hetzelfde geldt voor de onfortuinlijke vogel.

Marcel Tak: “Ik was net klaar met eten en terwijl ik opstond knalde hij uit het niets tegen me aan. Ik ben me echt kapot geschrokken. We hebben elkaar vervolgens een hele tijd aangekeken en na een halfuurtje werden we allebei wat rustiger. Het was weliswaar een jong, maar hij zag er best heftig uit.  Uiteindelijk heeft ie de hele nacht op het balkon doorgebracht en volgens mij ook rustig geslapen.”

“Op advies van valkenier Mart Schrieken heeft Allard de Graaf van het Palace Hotel hem de volgende ochtend met een dekentje gevangen en hebben we hem naar het dak gebracht. Het was eigenlijk heel opvallend hoe relaxed die vogel alles over zich heen liet komen. Later is de valkenier nog langs geweest en die heeft geconstateerd dat de ouders het jong weer onder hun hoede hebben genomen”, aldus Tak.

Deel dit: