14 mei 2020

Alsnog alle Zandvoortse wethouders afgetreden

Vanochtend hebben wethouders Ellen Verheij en Gert-Jan Bluijs laten weten dat zij opstappen als wethouder. Nadat gisteravond Joop Berendsen zijn ontslag had aangekondigd, zijn nu dus alle wethouders vertrokken. De Zandvoortse politiek is terug bij af. 

In een gezamenijke brief kondigen wethouders Verheij en Bluijs hun vertrek aan:

Zandvoort, 14 mei 2020

Geachte raadsleden en buitengewone leden van de gemeente Zandvoort,

In een goede samenwerking is er sprake van het geven van ruimte en vertrouwen. Helaas hebben wij moeten concluderen dat daar, mede door de gebeurtenissen van afgelopen week, in de huidige situatie geen sprake meer van is.

Afgelopen dinsdag hebt u een verklaring van het college ontvangen, waaruit reeds bleek dat er onvoldoende politiek draagvlak was om op deze wijze verder te gaan. Om verdere onduidelijkheid te voorkomen, bieden wij u bij deze ons ontslag als wethouder aan.

Wij doen dit met een zwaar gemoed: dat deze situatie in deze toch al moeilijke tijd is ontstaan, betreuren wij ten zeerste.

Hoewel wij ons realiseren dat het college sinds dinsdag demissionair is, zullen wij doen wat wij kunnen om ervoor te zorgen dat de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van Zandvoort hier zo min mogelijk hinder van ervaren. Daarom zullen wij totdat in onze opvolging is voorzien alleen de voor de continuïteit van de bedrijfsvoering noodzakelijke werkzaamheden verrichten en zullen wij, vanuit de collegialiteit die u van ons gewend bent, zorgdragen voor een warme overdracht.

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan Bluijs

Ellen Verheij

Deel dit: