6 juli 2021

Alcoholarm ‘Pitspils’ gelanceerd

Afgelopen maandag heeft Marcel Busscher van lunchroom Rabbel een nieuw eigen biertje geïntroduceerd. Het is een alcoholarm pils geworden met een alcoholpercentage van slechts 0,33%.

Wethouder Raymond van Haeften en DGP-directeur Robert van Overdijk waren aanwezig en hadden de eer om de eerste flesjes te onthullen. Het nieuwe alcoholarme bier is afkomstig van de Amsterdamse brouwerij ‘De 7 Deugden’. Dat is een sociale onderneming waarvan de 12 medewerkers allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Op de vraag hoe Busscher aan deze brouwerij komt zei hij: “De brouwerij kennen wij al langer. Wij hebben meerdere bieren van hun in ons assortiment. Toen we waren uitgenodigd voor de opening van hun nieuwe vestiging zagen we al snel dat de bediening wel een handje kon gebruiken vanwege de drukte. Werken met mensen met een beperking is best een uitdaging kan ik je vertellen. Maar het was mooi om te doen.”

Op de vraag waarom het geen volledig alcoholvrij bier is geworden, vertelde Busscher: “Dat is een kostbaar proces en onze afzet is nog niet groot genoeg om dat te kunnen terugverdienen. Maar Pitspils 0,33% komt natuurlijk heel erg in de buurt en zeg nou eerlijk: de verwijzing naar het vaste nummer van Max is toch heerlijk!”

Vanaf heden is Pitspils 0,33% verkrijgbaar bij Rabbel aan het Kerkplein.

Deel dit: