1 juli 2021

Agenda 2021 Classic Concerts onder voorbehoud

Zoals begin dit jaar aangekondigd heeft de stichting Classic Concerts de concerten voor 2021 afgelast. Nu er echter meer mogelijk is, heeft het bestuur voor de rest van het jaar alsnog een agenda opgesteld, onder voorwaarde dat de RIVM-maatregel per 1 september gaat vervallen.

“De afgelopen weken gaat het hard: er is steeds meer mogelijk en de coronamaatregelen worden steeds minder strikt. Dat betekent dat wij verder vooruit kunnen gaan kijken. Eindelijk verheugend nieuws dus”, schrijft Toos Bergen namens de stichting.

“Wij hebben dan ook besloten om in september weer van start te gaan met het eerste concert van dit jaar mits ook de 1,5 meter afstand wordt opgeheven. Gebeurt dit niet, dan wil het bestuur geen risico nemen en zal er ook nog geen concert plaatsvinden. Zolang die maatregel van kracht blijft, is het financieel ook niet haalbaar”, meldt Bergen in de nieuwsbrief.

Op 19 september staat, onder voorbehoud dus, het eerste concert gepland. Dan komen de laureaten van het Prinses Christina Concours naar de Protestantse kerk. In augustus zal het bestuur een definitief besluit nemen en de belangstellenden informeren. In oktober, november en december zullen dan ook nog concerten volgen:

– Zondag 10 oktober: ‘Picasso aan Zee’ door het Rhenus Ensemble, met o.a. Sannie de Jongh.
– Zondag 14 november: Symfonie Orkest Haerlem o.l.v. Nicholas Devons.
– Zondag 19 december: Kerstconcert door het Ensemble Con Piacere, met vroege Barokmuziek.

Grote productie

Daarnaast wordt ook de ‘Grote productie’ aangekondigd. Op zondag 7 november staat in de Agathakerk het Requiem, het Ave Verum en de Krönungsmesse van Wolfgang Amadeus Mozart door het Oratoriumkoor Heiloo o.l.v. Paul Waerts, op de agenda. Het koor wordt begeleid door het Promenade Orkest o.l.v. Rolf van Kreveld. De solisten worden later bekend gemaakt.

Meer informatie en toegangskaarten zie: www.classicconcerts.nl.

Deel dit: