4 maart 2020

Aftrap van Pride at the Beach 2020

Vorige week donderdag beleefde de Pride at the Beach 2020 een kick-off in het Zandvoorts Museum. De voorzitter van de Stichting LHBTi aan Zee, Roy Dongen, deed uit de doeken wat er zoal die drie dagen in juli/augustus te verwachten is in Zandvoort, op allerlei gebied. Tevens stelde hij twee nieuwe Zandvoortse ambassadeurs voor.

Er komt een projectteam dat nauw samenwerkt met LHBTi aan Zee. In dat projectteam zitten vertegenwoordigers van Wijn aan Zee, het Wapen van Zandvoort, Lunchroom Rabbel, Stichting ZEP en de ambassadeurs van LHBTi aan Zee. Het motto dit jaar is: TAKE PRIDE in us 2020.

De kernactiviteiten zijn de gebruikelijke Parade met pre-party, de openingsceremonie en de openingsparty op de maandag. Op dinsdag is er een uitgebreidere Pride at the Beach voor kinderen dan vorig jaar op het Gasthuisplein. Daar zullen eveneens een aantal koren optreden, gelardeerd met solo-optredens en dans. Tevens is er weer een wandeling met honden over het strand en zijn er in Circus Zandvoort de Roze Filmdagen. Woensdag is het alweer de slotdag met een Youth Pride & Sports evenement op het strand en de afsluitingsparty bij Mango’s Beach Club. Er is in het programma plaats voor initiatieven van ondernemers of particulieren. Neem daarvoor contact op met de organisatie via info@prideatthebeach.com.

Daarna was het tijd om de nieuwe ambassadeurs van LHBTi aan Zee voor te stellen. Nathalie Rijnders en Wendy Moore worden de nieuwe ambassadeurs. Ze willen zich inzetten om meer jongeren naar de Pride te trekken. Beiden zijn lesbienne maar schamen zich niet om daar voor uit te komen. Tevens werd bekend dat er meer werk gemaakt gaat worden voor de minder validen en de senioren in onze gemeenschap.

Tot slot had Marco Termes, op verzoek van de organisatie, een toepasselijk gedicht geschreven dat door wethouder Ellen Verheij ingelijst werd aangeboden aan Dongen.

Liefde is
ons woord

Het is geen ja
Het is geen nee

Geen man
Geen vrouw

Het is een idee
Liefde voor jezelf

en houden van die
ene en iedereen.

Geef. Leef. Deel.
Heb Lief.

Marco Termes voor
TAKE PRIDE in us 2020.

Deel dit: