30 augustus 2022

Aftellen naar zondag is nu écht begonnen

De spanningen op en rond het circuit en in het dorp lopen behoorlijk op. Zondagavond stond er al een handvol racefans te wachten op de eerste vrachtwagens die vanuit Spa, waar zondag de Grand Prix van Belgie werd gereden, in Zandvoort zouden arriveren.

Het team van AlphaTauri bleek de eerste die rond 04.00 uur het terrein van Circuit Zandvoort op draaide. Op het moment dat de eerste vrachtwagen van Red Bull arriveerde, maandag rond het middaguur, stonden al ruim honderd fans langs de weg. De beelden van de aankomst van de teams en het installeren op het circuit gingen veelvuldig rond op internet. Veel media waren ook aanwezig om vooral niets te willen missen.

Overdreven? Misschien een beetje, maar feit is dat het veel mensen bezighoudt. En zeg nou zelf, dit soort beelden van de absolute topsporters gewoon bij ons ‘in de achtertuin’, dat is hoe je het wend of keert iets heel bijzonders! De omvang van de Grand Prix wordt regelmatig vergeleken met een WK Voetbaltoernooi.

Zandvoort lijkt er in elk geval klaar voor om zich aan de wereld te presenteren.  Of Verstappen nou wint of niet, het gaat weer een heel bijzonder weekend worden…

Bekijk hier de sfeerbeelden, onder andere van de onthulling van de showcar van Max Verstappen op het Badhuisplein dinsdagmiddag, gemaakt door Zandvoort Inside:

Deel dit: