30 mei 2020

Afscheid van markante pompstationhouder Leo Barnhoorn

Even babbelen over het weer, over de Formule 1 of over de ontwikkelingen in het dorp. Een tankbeurt bij Leo Barnhoorn bij de Shell aan de Gerkestraat ging nooit zonder praatje voorbij. De markante pompstationhouder overleed onlangs op 73-jarige leeftijd.

In aanwezigheid van ruim 100 mensen uit Zandvoort en omgeving maakte hij vrijdag een laatste ronde bij zijn ’tweede huis’, tankstation Duinzicht. “Leo was altijd maar aan het werk. Van zes uur ’s ochtend tot elf uur ’s avonds. Hij had nooit rust”, vertelt collega Frans Draijer. “We konden allemaal goed met hem opschieten. Hij had altijd een verhaal te vertellen, maar soms kon hij ook wel een beetje mopperen. Daar konden we dan ook wel weer hard om lachen”, vertelt hij. “Als iemand niet had betaald na het tanken, dan belde ik Leo. Die ging dan meteen met zijn auto achter de wanbetaler aan, totdat de politie was gearriveerd.”

De familie Barnhoorn runde voorheen een tankstation aan de Zandvoortselaan in Bentveld. In de jaren negentig verhuisden ze naar de Dr. Gerkestraat. Leo runde de zaak met zijn zus Ellen. Van de burgemeester tot autocoureurs die net van het circuit kwamen, ze hebben allemaal wel eens met Leo aan de kassa te maken gehad.

Leo leed al een tijd aan de ziekte Non Hodgkin. Hij had kaarten voor de Formule 1 en was als fan dolgraag bij de race aanwezig geweest. Het verhaal is bekend, de coronacrisis gooide roet in het eten. Leo overleed, nog vrij plotseling, op maandag 25 mei jl. “Hij was een markante man. Hij hield van het sleutelen aan wagens, van de Formule 1, maar ook van vliegen.” Dat laatste is één keer heel goed misgegaan. “Leo is een keer met een sportvliegtuig neergestort, omdat de motor niet helemaal goed was. Hij had toen allemaal kneuzingen maar hij wilde niet naar de dokter. Toen maakten we hem de hele tijd expres aan het lachen en dan kreeg hij van die pijnscheuten”, lacht Frans. 

In het bijzijn van circa honderd belangstellenden werd vrijdagochtend een laatste bezoek gebracht aan het pompstation, alvorens Leo naar zijn laatste rustplaats werd gereden.

Bron: NH Nieuws

Deel dit: