17 juni 2020

Afbouw coronamaatregelen voor verpleeghuizen en campings  

Alle coronavrije verpleeghuizen mogen vanaf 15 juni weer bezoek ontvangen. Ook mogen de toilet- en douchevoorzieningen op campings, kampeerterreinen en vakantieparken weer gebruikt worden. In de veiligheidsregio Kennemerland een nieuwe noodverordening van kracht gegaan met deze aanpassingen.

In een aantal verpleeghuizen is het sinds enkele weken weer mogelijk om bezoek toe te laten, onder strikte voorwaarden. Steeds meer locaties voldoen aan die eisen. Vanaf 15 juni wordt de bezoekregeling verder versoepeld en is het in élk coronavrij verpleeghuis mogelijk om bezoek ten ontvangen. Indien er een of meer Covid-19 besmettingen zijn in een verpleeghuis is bezoek nog steeds verboden, behalve in uitzonderingssituaties. In de stervensfase, of vergelijkbare omstandigheden, kan een instelling incidenteel afwijken van deze maatregel.

Toiletten en douches
Vanaf 15 juni kunnen Nederlanders weer op vakantie naar verschillende (Europese) landen en mogen buitenlandse toeristen weer naar Nederland toe komen. Vanaf die maandag mogen in het hele land de douche- en toiletvoorzieningen op campings, vakantieparken, zwembaden en sportverenigingen weer open. Dit geldt ook voor de gecombineerde douche- en toiletvoorzieningen op het strand.

Deel dit: