24 juni 2020

Aanvullende financiële steunmaatregelen voor ondernemers

Veel ondernemers in Zandvoort zijn hard getroffen door de coronacrisis. De gemeente Zandvoort heeft vlak na de uitbraak in maart een aantal lokale maatregelen vastgesteld om ondernemers op korte termijn te kunnen ondersteunen. Er ligt nu een voorstel aan de gemeenteraad voor met een pakket aan aanvullende financiële maatregelen.

Hoewel iedereen door het virus wordt geraakt, worden ondernemers in Zandvoort extra hard getroffen door de landelijke maatregelen om verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Inmiddels worden de landelijke maatregelen stapsgewijs versoepeld. Tegelijkertijd wordt de impact van corona op de Zandvoortse economie steeds duidelijker. De aanvullende maatregelen zijn er voor ondernemers die in Zandvoort zijn gevestigd en bestaan uit algemene en specifieke maatregelen. Hiermee wil de gemeente de ondernemers, daar waar mogelijk, ook voor de langere termijn ondersteunen.

Met het voorstel aan de gemeenteraad wordt de huur en erfpacht die ondernemers en partijen aan de gemeente betalen voor 50% kwijtgescholden. Daarnaast wordt de Reclamebelastingverordening 2020 ingetrokken en de Reclamebelasting 2020 dus niet opgelegd. Het deels daaruit gefinancierde Innovatiefonds Zandvoort behoudt desalniettemin de subsidie en wordt ingezet ter ondersteuning van het herstel van lokale ondernemers. Het tarief van de Precarioverordening 2020 voor terrassen wordt aangepast en gecorrigeerd voor de periode van de verplichte sluiting.

Het gehele voorstel is te vinden in dit document van de gemeente Zandvoort.

Deel dit: