28 april 2020

Aanpassingen station precies op tijd klaar voor Grand Prix 

Afgelopen vrijdag zijn de werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de aanpassingen aan het station Zandvoort voltooid. Daarmee is het gehele project exact binnen de planning gerealiseerd en heeft ProRail zich niet laten verleiden om het na het schrappen van de Dutch Grand Prix van zondag 3 mei rustig aan te doen.

Een belangrijk onderdeel van de operatie was het geschikt maken van de elektriciteitsvoorziening voor de opgeschroefde dienstregeling tijdens het raceweekend. Maar liefst 12 treinen per uur zullen er dan aankomen en dus ook weer vertrekken. Er was al langer de wens om de dienstregeling uit te breiden en wat dat betreft heeft de komst van de Grand Prix de modernisering versneld.

Station Zandvoort is er eveneens flink op vooruit gegaan. Er zijn twee extra perrons aan de buitenzijden van het spoor aangelegd die grote bezoekersstromen tijdens de Grand Prix, andere evenementen en tijdens drukke stranddagen in goede banen moeten leiden. Buiten deze piekdagen zullen de extra perrons niet gebruikt worden.

De stationstrap naast de lift aan de zuidzijde van het station is vernieuwd en ingrijpend verbreed. De oude trap was twee meter breed en die is vervangen door twee trappen van elk vier meter breed. Ook het talud naast het trappencomplex is flink opgefrist.

Met de voltooiing van de werkzaamheden is ook de Eltzbacherstraat na ruim vier maanden weer opengesteld voor verkeer. Binnenkort zal daar ook de fietsenstalling worden heringericht die tijdelijk naar het Stationsplein werd verplaatst. 

Deel dit: