19 januari 2022

Aangespoeld reddingsvlot afkomstig uit Zeeland

Op het strand bij Bloemendaal is woensdagochtend een reddingsvlot aangespoeld. Via de kustwacht werd KNRM Zandvoort opgepiept en die heeft na enig onderzoek de eigenaar van het vlot kunnen achterhalen.

Een politiehelikopter had het vlot gezien en meldde het aan de Kustwacht, die op zijn beurt de KNRM verzocht om te gaan kijken. De vrijwilligers reden met het Kusthulpverleningstoestel (KHV) naar de locatie nabij Parnassia en troffen daar het vlot aan. Het betreft een noodvlot dat op schepen wordt gebruikt om opvarenden te evacueren in geval van nood.

In het vlot troffen de KNRM’ers etenswaar, vuurpijlen en andere spullen aan waardoor het leek alsof er iemand in had gezeten. Aan de hand van de codes op o.a. de zuurstofflessen kon worden achterhaald van welk schip het vlot afkomstig is. “Het reddingsvlot is begin januari verloren door een schip dat in de buurt van Zeeland aan het werk was aan windmolens. De afgelopen twee weken is het deze kant opgedreven”, vertelt Jan Willem van den Bout, schipper van KNRM Zandvoort.

Het vlot kan niet meer worden gebruikt en is afgeschreven. De KNRM gaat kijken of ze er nog een oefening mee kunnen doen, waarna het naar alle waarschijnlijkheid zal worden weggegooid.

De spullen die in het vlot zaten | Foto: KNRM Zandvoort
Deel dit: