De Zandvoortse Courant

De Zandvoortse Courant is de lokale krant die iedere donderdag huis aan huis wordt verspreid in heel Zandvoort en Bentveld. Oplage: 9.500 exemplaren. Tevens is het nieuws 24 uur per dag, 7 dagen per week te volgen op www.zandvoortsecourant.nl

Bezoekadres: Hogeweg 30 (maandag en dinsdag)
Postadres: Hogeweg 39F1 2042 GE
Tel. 023-5732752
WhatsApp: 06-83890133

Voor Zandvoorters, door Zandvoorters

De naam Zandvoortse Courant bestaat al sinds 1881 en heeft evenveel uitgevers als naamvariaties gekend. Sinds februari 2005 is de huidige Zandvoortse Courant hét lokale informatiemedium dat wekelijks bij de Zandvoorters op de deurmat valt. Tevens wordt op deze website dagelijks het belangrijkste nieuws gebracht, dat onder andere via de sociale mediakanalen van De Zandvoortse Courant kan worden bereikt. 

Maar nog altijd staat bij ons de geprinte krant centraal. Iedere donderdag wordt De Zandvoortse Courant huis aan huis bezorgd in Zandvoort en Bentveld. De lezers worden elke week geïnformeerd over de gebeurtenissen en de achtergronden in de gemeente Zandvoort. Het nieuws is altijd  hyperlokaal, puur gericht op onze mooie badplaats.

Naast het wekelijkse nieuws is er ruim aandacht voor achtergrondverhalen en lokale evenementen. De Zandvoortse Courant vervult daarmee een maatschappelijke, sociale rol in het verbinden van dorpsgenoten. De plaatselijke politiek wordt op de voet gevolgd, net als de verrichtingen bij de lokale sportverenigingen.

De Zandvoorters zijn behoorlijk begaan met het reilen en zeilen van de economische gang van zaken in ‘hun dorp’. De kurk waar deze op drijft, het toerisme, staat dan ook hoog in het vaandel van de Zandvoortse Courant. Een groot deel van de Zandvoortse beroepsbevolking is werkzaam in de toeristenindustrie. Het toerisme wordt bediend met een speciale editie, De Zandvoortse Zomercourant, die elk seizoen uitkomt en gratis wordt verspreid via diverse toeristische locaties.

De Zandvoortse Courant wordt iedere donderdag huis aan huis verspreid in heel Zandvoort en Bentveld. Oplage: 9.500 exemplaren.