7 november 2020

11 november viering van Sint-Maarten

Het spreekwoordelijke lichtpuntje in de duisternis wordt werkelijkheid. Want in Zandvoort mogen de kinderen komende woensdag 11 november gewoon langs de deuren voor Sint Maarten.

Het feest waarbij kinderen met lampions langs de deuren lopen en een liedje zingen en dan als beloning wat lekkers krijgen, kan ook in Zandvoort doorgaan. Kinderen tot 12 jaar hebben maar een klein aandeel in de verspreiding van het virus, zeker buiten. En als iedereen zich aan de regels houdt, is er genoeg ruimte om drukte te voorkomen, meldt de gemeente.

Kinderen mogen liedjes zingen bij de deur, als ze daarbij maar wel de voorzorgsmaatregelen in acht nemen, zoals 1,5 meter afstand houden tot de bewoners. Tip voor ouders: houd de groepjes en het aantal begeleiders (maximaal 2) zo klein mogelijk.

Liever niet meedoen?
Wie liever niet wil dat er kinderen langs de deur komen kan simpelweg een briefje op de deur plakken. En wie tot een kwetsbare groep behoort of klachten heeft moet de deur ook maar niet open doen.

Voorverpakte traktaties
Wie wel wil meedoen kan bijvoorbeeld een lampion of windlicht aanbrengen om dat duidelijk te maken. Geef bij de deur 1,5 meter afstand aan, bijvoorbeeld met stoepkrijt. En trakteer het liefst voorverpakte traktaties.

Ga voor meer informatie over feestdagen en corona naar de website van de Rijksoverheid.

Deel dit: